Ytterligare en sprudlande energisjäl får stipendium

15025509_1277644785610877_7139406646937032843_o.jpg

Med stort fokus på idrotten golf i allmänhet och juniorutveckling i synnerhet!

Marcus Håkansson, Kungsbacka GK tilldelades igår kväll ett stipendium på 10 000 kr från Jonathan Lavins Minnesfond. Marcus får detta som en belöning för många år i golfens tjänst och som bevis på hur uppskattad han är både som person och i sin roll. En tränare lägger ner väldigt mycket tid i att forma morgondagens förebilder samtidigt som de står i skuggan av deras framgångar. Detta vill vi lyfta fram med vårt stipendium.
Vi ser fram emot ytterligare många år med Marcus som en motor inom svensk juniorgolf.

Marcus hann tyvärr inte hålla sitt tacktal, men vad han skulle velat ha sagt är nedan.

”Stort tack för utmärkelsen från Jonathan Lavins minnesfond.
Jonathan var ”min” elev på Katrinelunds Golfgymnasium innan han åkte över till USA för att leva sin dröm, att studera och spela golf på college. Jag kommer ihåg att han var väldigt glad och entusiastisk innan han åkte över. Tyvärr avslutades hans liv alldeles för tidigt när han omkom i en tragisk bilolycka.
Egentligen önskar jag att detta stipendium inte fanns, utan att Jonathan fanns kvar bland oss istället… Nu gör han tyvärr inte det, men det är fantastiskt att se hur familjen Lavin lyckats skapa något så positivt ur den ofattbara tragiska händelse som ägde rum för snart 10 år sedan. Fonden som ni har byggt upp ger väldigt mycket positivt tillbaka till golfen och gör att Jonathans namn och minne lever kvar hos oss alla för en lång tid framöver. Jag kommer alltid minnas Jonathan med värme och det var både känslosamt och otroligt hedersamt, att stå på scen och ta emot priset igår av ”lillebror” Victor, samt att träffa Gunnel och Bo igen.
Jag är naturligtvis väldigt stolt och hedrad över att ha fått detta stipendium. Motiveringen värmde verkligen och jag ser det som ett kvitto och bekräftelse på det engagerade arbete som jag har lagt ner på golfen och barn- och ungdomsidrotten under hela mitt liv. Stipendiet gör att jag kan fördjupa mig extra inom det området som jag brinner lite extra mycket för och förhoppningsvis bli en ännu lite bättre version av den coach och ledare som jag är idag!
En av nyckeln till utveckling är att vara nyfiken och söka nya vägar, vad kan vara bättre än att göra det och samtidigt ”leva sin dröm”. Precis som Jonathan gjorde!”  / Marcus Håkansson