2010

Erika Holmén tilldelas ett utbildnings stipendium på 5.000:- ur Jonathan Lavins minnesfond.images

Erika tilldelas detta
stipendium för att hon under många år medvetet och fokuserat arbetat hårt för se hur bra hon kan bli i golf. Detta har inneburit många och långa timmar på golfbanan, drivingrangen och i bilen på väg till nästa tävling.

Under 2010 har Erika visat att hon med sin 2:a plats i avslutningen på Nordea Ladies Tour och en 5:e plats på SM kan tävla med de bästa i den generation spelare som skall ta över på Ladies European Tour.

Genom att visa på vikten av långsiktighet och envishet är Erika även en bra förebild för Göteborgs golfklubbs yngre flickor.

Erika visade också på ett stort hjärta för klubben när hon tog ansvar för seriespelet och så när lyckades leda klubbens damlag till Elitserien.

Vi önskar Erika all lycka i sin fortsatta satsning!


Adam och Linnea Ström tilldelas vardera 5000 kr i utbildningstipendium ur Jonathan Lavins Minnesfond

”2 härliga ungdomar som under flera år varit helt outstanding i sina åldersgrupper i Sverige.”

Båda har satt nya normer inom juniorgolfen genom att tidigt ha kapacitet att tävla på nivåer med mycket äldre spelare för att få rätt utmaning.

Adam har trots sin låga ålder redan representerat Sverige under flera år på olika golfbanor runt om i världen. Med sitt lugna, vänliga och mogna sätt har Adam vuxit till en mycket stor golfspelare och en god kamrat. 2007 och 2009 vann Adam Riksfinalen i Skandia Cup för pojkar i sin åldersgrupp. I år kunde han inte medverka p.g.a. ett landslagsuppdrag. Bästa resultat 2010 är en vinst på Skandia Elit.

Adam innehar nu en sjätteplats i Sverige bland juniorer upp till 21 år. Detta trots att han inte haft tid till så många tävlingar inom Sverige p.g.a. sitt internationella engagemang.

Vi är övertygade om att vi kommer att få följa Adam på allt högre nivåer inom internationell golf.

Linnea har också under ett antal år varit en stor spelare och kommer nu också börja representera Sverige. Precis som Adam har hon fått möta betydligt äldre spelare i sitt tävlande vilket hon klarad med bravur genom sitt noggranna och ödmjuka sätt. Linnea har som bäst i år 2010 en vinst i Riksfinalen i Skandia Cup för flickor 14 år, vinst i en Skandia Tour Riks och vinst i Hallands Junior Open. Linnea är redan den junior som är högst ranking i Göteborgs golfdistrikt bland flickor upp till 21 år.

Linnea kommer vi också med spänning att få följa på högre tourer.

Vi önskar både Adam och Linnea lycka till i deras fortsatta satsningar.

Göteborg 24 november 2010


Nils Florén tilldelas ett utbildningsstipendium på 5000 kr ur Jonathan Lavins minnesfond.

WWHSM-3912_Nils-Floren_01Nils tilldelas detta stipendium för sina insatser på golfbanorna under 2010 men också för att han är en förebild för yngre juniorer. Han är en positiv och vänlig fighter som alltid ger 100% för att bli så duktig som möjligt i vad han än företar sig.

Nils gör nu sitt fjärde år på Texas Tech University och spelar collegegolf där han gjort många fina resultat. Just nu är han rankad som nummer 24 på collegerankingen vilket är näst bäst av de svenska spelarna och som nummer 1 på den svenska rankingen för pojkar.

Som landslagsspelare har Nils representerat Sverige vid ett flertal tillfällen. Bland annat var han med i det svenska laget i lag-EM för herrar som tog en silvermedalj i somras.

Vi hoppas att detta utbildningsbidrag kan hjälpa Nils ytterligare i sin jakt mot ännu högre höjder.

Med sitt ödmjuka men målinriktade sätt är Nils en ypperlig representant för den svenska juniorgolfen och vi kommer med spänning att följa hans fortsatta utveckling.

Göteborg 17 november 2010


Jeff Karlsson tilldelas ett utbildningsstipendium på 5000:- ur Jonathan Lavins minnesfond.

10390045_10154324837690501_1109116376289359590_nJeff tilldelas detta stipendium för sina insatser på och kring golfbanorna och har under 2010 visat förbättrade golfresultat på ett stort och anmärkningsvärt sätt. Från att ha varit rankad som nr 39 bland svenska herrjuniorer vid årsskiftet är han nu rankad som nummer 3 och han representerade Sverige som en av tre spelare i Lag-VM i oktober.

Jeff lyckades under 2010 att placera sig som nummer 2 och som nummer 6 på Nordea Tour tävlingar, som 6:a på The Princess och på fjärdeplats i European Amateur Mens Championship.

Jeff har visat stor mental styrka under året med sitt lugna och stabila sätt och taktiska förmåga.

Vi hoppas att detta utbildningsbidrag kan hjälpa Jeff ytterligare i sin utveckling som golfspelare.

Med sin öppna och sociala framtoning är Jeff en ypperlig representant för den svenska juniorgolfen och vi kommer med spänning att följa hans fortsatta utveckling.

Göteborg 16 december 2010


Jill Magnusson tilldelas ett utbildningsstipendium på 5.000:- ur Jonathan Lavins minnesfond.

MAJI3815Jill har under många år varit en klippa i klubblaget på Kungsbacka GK och en stadig spelare med flera segrar på meritlistan. Jill har genom många års tränande och tävlande fått en god inblick i golfens komplexitet och svårigheter.

Nästa generations golfare kommer att behöva goda ledare som inte bara har en teoretisk grund utan som också verkligen vet vad som krävs.

Därför ser vi det som extra viktigt att stötta spelare som valt att utveckla sina ledarkunskaper. Jill har valt att utbilda sig vidare inom Svenska Golfförbundets utbildnings serie och vi hoppas att vi på detta sätt kan stimulera till ytterligare engagemang i kommande generations golfspelare.

Göteborg 16 november 2010