2014

kinhultGenom Marcus stora framgångar inom golfen känns det helt riktigt att detta uppmärksammas och premieras. Hans stora talang kombinerat med den träningsinsats som Marcus lägger ner har verkligen givit resultat, säger Bo Lavin, ordförande i Jonathan Lavins Minnesfond.

Styrelsens motivering: Marcus Kinhult tilldelas ett stipendium på 7 500 kr ur Jonathan Lavins minnesfond.
”Marcus är rankad som nummer 1 bland juniorer i Sverige trots sin unga ålder. Han har redan hunnit med många tunga meriter – en strålande 4:e placering i British Boys, en meriterande tredjeplats i Portuguese International Amateur Championship och nu senast spel i Europa Tourens omgång i Skåne. Markus slutade på en 21:e plats med -7 slag efter 4 rundor. Många världsstjärnor fanns efter Marcus i resultatlistan!
Som landslagsspelare har Marcus framgångsrikt representerat Sverige vid många tillfällen.
Med sitt ödmjuka men målinriktade sätt är Marcus en ypperlig representant för den svenska juniorgolfen och vi kommer med spänning att följa hans fortsatta utveckling.”

Intressant är också att av de tre juniorer som fick stipendium ur Minnesfonden vid senaste året tilldelning finns de båda juniorer som fick wild card till Europa Tourens tävling, Marcus och Sebastian Söderberg. Den tredje är Linnea Ström som är rankad bäst i Världen bland juniorer. En härlig och inspirerande grupp, säger Bo Lavin.


 

Linnea Ström tilldelades ett stipendium på 7 500 kr vid kvällens årsmöte i Göteborgs Golfklubb.

20140318.

181130_501551093193516_1915127207_nLinnea är nu 16:e bäst i Världen bland amatörer trots sin ungdom !

Styrelsens motivering:

Linnea har satt nya normer inom juniorgolfen genom att tidigt ha kapacitet att tävla på nivåer med mycket äldre spelare för att få rätt utmaning.

Hon har radat upp den ena större internationella segern efter den andra, både i Europa och USA:

Vinster i JSM slag, vinster i JSM match, Vinst i Polo Classic i USA, Vinst i Annika Invitational Europe, Vinst i Skandia Cups riksfinal 3 år i rad och nu senast vinst i Spanska öppna amatörmästerskapet.

Samtidigt med denna internationella utveckling har hon behållit sitt ödmjuka och vänliga sätt vilket också kommer våra juniorer till del då Linnea är en fantastisk inspiratör till deras utveckling.

Vi kommer med spänning att följa Linnea i hennes fortsatta utveckling!

 


Elin och Bo 1

Elin Esborn har 2014 en fantastiskt fin utveckling med vinst och flera höga placeringar på den högsta juniornivån i Sverige. Elin har även fått känna på internationell miljö och vi kommer att se mer av detta under 2015 då stora internationella utmaningar väntar.

Elin är ett fint föredöme med sitt glada sätt och en stor inspiratör till övriga juniorer på Delsjö GK och inom Göteborgs Golfdistrikt.

Att målmedveten träning leder till fina resultat visar Elins starka utveckling på.

Jonathan Lavins Minnesfond vill uppmärksamma Elins fina arbete och samtidigt uppmuntra henne att fortsätta sin satsning för att nå sina högt satta mål.

Vi önskar Elin lycka till på och vid sidan av framtida golfbanor.

Styrelsen för Jonanthan Lavins Minnesfond


 

Marcus och VictorUnder höstmöte på Göteborgs Golf Klubbs  den 20 November 2014 tilldelades Marcus Blomqvist ett stipendium på 7500 kr.

Marcus får stipendium för sin delaktighet i ett framgångrikt arbete med våra juniorer. Med sitt positiva sätt att se individen i dess utveckling bidrar Marcus till att GGK’s juniorutveckling håller högsta klass. Långsiktig utveckling har alltid prioriterats framför kortsiktiga vinster och alltid med juniorens bästa för ögonen. GGK rankas idag som den bästa juniorklubben i landet. Med en fortsatt satsning på en positiv träningsmiljö skapar vi inte bara duktiga spelare utan säkerställer också klubbens långsiktiga försörjning av bra ledare.

Vi ser detta stipendium som ett stöd till Marcus i sin PGAtränarutbildning vilket också kommer klubben till del i sin förlängning.

Styrelsen för Jonathan Lavins Minnesfond