2015


martin alergård

Martin Alergård har starkt bidragit till att Katrinelunds Golfgymnasium ständigt varit rankat som topp 3 bland Sveriges golfgymnasier, med förstaplats 2012 och 2014.

Martin möter alltid eleverna på att positivt sätt och med en stor portion humor. Hans ledarskap grundar sig på glädje och motivation snarare än krav och hot och det har vi velat premiera i en allt hårdare omvärld, säger Bo Lavin, ordförande i fonden.

I en individuell sport som golf kommer alla spelare att ha lite olika upplägg. Martins flexibilitet och förmåga att anpassa utbildningen är en förutsättning för att gymnasiet skall fungera så bra som det gör för alla olika spelare och deras olika upplägg.

Jonathan Lavins Minnesfond har 2014 avsatt 70 000 kr till stipendier och aktiviteter och har sedan starten 2009 delat ut över 250 000 kr till lovande juniorer och tränare inom  Golfen i Sverige.

Foto: Katrinelunds Gymnasium


Stiftelsen Jonathan Lavins Minnesfonds stipendium

på 10 000 kr tilldelas Lasse Persson

lars-persson
För att stödja lovande juniorer på bästa sätt räcker det inte med bra ledare och tränare. Anläggningen som träningen bedrivs på har oerhört stor betydelse, både med avseende på kvalitet och flexibilitet.

Lasse Persson har varit på Göteborgs Golf Klubb sedan 1989 och varit drivande för att klubben har en fantastisk kvalitet på bana och träningsområden. Lasse ligger alltid i framkant när det gäller att ta till sig nya rön och teknologi. Vidare har Lasses idéer om golf som ett strategiskt spel gjort att klubbens bana väl står emot elitspelare trots sin ringa längd.

Lasse har också varit flexibel och hjälpsam med att anpassa sitt och sina anställdas arbete för att understödja junior och elit i sin träning.

Link till Göteborg Golf Klubbs hemsida och artikel klicka HÄR:

 


 

Stiftelsen Jonathan Lavins Minnesfonds stipendiumfrida kinhult


på 7 500 kr tilldelas Frida Kinhult.

Frida Kinhult är ett fint föredöme med sitt glada sätt och en stor in
spiratör till övriga juniorer på Skaftö GK och inom Golfsverige.

Att målmedveten träning leder till fina resultat visar Fridas starka utveckling
på.

Golf startade i riktigt unga år för henne och hon blev tidigt en vinnare. Bl.a. bäst i sin åldersklass genom vinster i Skandia Cup både 2013 och 2014.

Detta ledde till att hon som riktigt ung kom in i juniorlandslaget och representerat Sverige 10 gånger under 2015 ute på de internationella banorna. Detta kommer vi att se mycket mer av kommande år.

Jonathan Lavins Minnesfond vill uppmärksamma Fridas fina arbete och samtidigt uppmuntra henne att fortsätta sin satsning för att nå sina högt satta mål.

 

Vi önskar Frida stort lycka till på sina framtida golfbanor.

 

Styrelsen för Stiftelsen Jonathan Lavins Minnesfond den 8 maj 2016.

 


Calle Hagström och Magnus PalmBildtext: Magnus Palm, vd World of Golf och Styrelsemedlem
Jonathan Lavins Minnesfond och Calle Hagström.

Calle Hagström är ett fint föredöme och en stor inspiratör till övriga juniorer på Kungsbacka GK och i Göteborgs Golfdistrikt. Att målmedveten träning och bra stöd från sin klubb leder till fina resultat visar Calles starka utveckling på.

alle har 2015 en fantastiskt fin serie med vinst i JSM Match och andra höga placeringar.  Han har under 2015 representerat Sverige och tagit lagsilver i Japan, spelat British Boys och German Boys Open.

Jonathan Lavins Minnesfond vill uppmärksamma Calles fina arbete och samtidigt uppmuntra honom att fortsätta sin satsning för att nå sina högt satta mål och tilldelar honom ett stipendium på 7500 kr.

Dagen efter stipendieutdelningen åkte Calle till Florida för att spela Polo Classic. En av de största juniortävlingarna i Världen.


 

Stipendium på 7 500 kr tilldelas Victor Lebeck ur Jonathan Lavins Minnesfonds stipendium

Victor Lebeck. 16.35.27

Victor har under många år tränat hårt och kämpat för att utvecklas som golfspelare och under de senaste åren har Victor verkligen börjat konkurrera i toppen av Sverigeh Allerum Open. Det stora genombrottet kom dock 2014 med en 2:a plats på Rosén Open tätt följt av en ny 2:a plats på JSM Match. Victor är också vår nya klubbmästare 2014 på Göteborgs Golf s juniorelit.

2013 med fina placeringar på Abbekås Open, Hot Screen Open ocKlubb.

Victor är ett fint föredöme med sitt glada sätt och en stor inspiratör genom sin vilja till att träna hårt. Att målmedveten träning leder till fina resultat visar Victors starka utveckling på.

 

Jonathan Lavins Minnesfond vill uppmärksamma Victors hårda arbete och samtidigt uppmuntra honom att fortsätta sin satsning för att nå sina högt satta mål.

 

Vi önskar Victor lycka till på och vid sidan av framtida golfbanor.

 

Styrelsen för Jonathan Lavins Minnesfond den 4 november 2014.