2022

Närspelsområdet Göteborgs Golf Klubb
Göteborgs Golf Klubb har ett fantastiskt fint närspelsområde vid 17:e hålet som till stor del har bidragit till klubbens blomstrande juniorverksamhet. Detta var också ett av Jonathans favoritställen att träna på. Minnesfonden har tidigare hjälpt till att utveckla närspelsområdet genom att bekosta uppförandet av det lilla huset. När Styrelsen för Minnesfonden fick planen för en utbyggnad av närspelsområdet presenterat för sig väcktes intresset att vara med och stötta för att kunna göra något riktigt bra med hög kvalitet och där nya ytor skapas för spontanträning, helt i Jonathans anda. Fler kan träna och dessutom är närspel och puttning viktigt i golf, framför allt i unga juniorers utveckling. Lavins Minnesfond har därför beslutat att stödja utvecklingen av närspelsområdet med 400.000 kr.

Daniel Tolf – Göteborgs Golf Klubb
Tar stora kliv i sin golfsatsning och har under den gångna säsongen visat flera starka insatser på de nationella juniortävlingarna och fick bland annat representera Sverige i European Young Masters.

Daniel fortsätter utvecklas starkt för varje år genom lägre snittscore och större slagförmåga som under den gångna säsongen resulterat i flera segrar där säsongen kröntes med seger i Teen Cup pojkar 16. Daniel är mycket målmedveten och lever verkligen golf både på såsom utanför golfbanan och är en god förebild för de yngre juniorerna på klubben.

Vi hoppas att stipendiet om 12.000 kr kan hjälpa Daniel att spela tävlingar internationellt för fortsätta sin utveckling med tuffare motstånd runt om i Europa.

Rasmus Gross – Göteborgs Golf Klubb
Bedriver en helhjärtat satsning mot sin golf och utvecklas stort för varje säsong. Under den gångna säsongen har det resulterat i flera riktigt starka insatser både nationellt och internationellt med bland annat landslagsuppdrag i Italien som den stora höjdpunkten.

Rasmus utmärker sig med ett stort engagemang till sin golf och har under säsongen fortsatt sänka sin score och ökat sin spelförståelse till en högre nivå. Rasmus är mycket målmedveten i sin träning och är en god förebild för de yngre spelarna på klubben. 

Vi hoppas att stipendiet om 12.000 kr kan hjälpa Rasmus att spela tävlingar internationellt för att fortsätta utveckla sin tävlingsgolf och mäta sig med tuffare motstånd i Europa. 

Albert Hansson – Skaftö Golfklubb

Albert Hansson är rankad som nummer 1 bland pojkar födda 2004 i Sverige och håller allra högsta klass bland juniorer i Sverige. Albert har en stor träningsmoral och är en stor bolltalang vilket har gjort att han har radat upp fina placeringar både nationellt och internationellt. Under 2022 har Albert bland annat vunnit VM för pojkar och R&A Boys Amateur Championship. Albert har dessutom stått för starka insatser när han har representerat landslaget i olika sammanhang där han numera har en given plats i laget. 

Albert är en kille som verkligen brinner för golf. Han ställer alltid upp för sin hemmaklubb Skaftö Golfklubb och är en fantastisk förebild för klubbens yngre juniorer.

Vi hoppas att stipendiet om 12.000 kr kan hjälpa Albert i att ta ytterligare kliv i både sin personliga samt golfmässiga utveckling.