Stiftelsen Jonathan Lavins Minnesfonds stipendium på 10 000 kr tilldelas Jakob Melin

Stiftelsen Jonathan Lavins Minnesfonds stipendium på 10 000 kr tilldelas Jakob Melin

De senaste åren har Jakob kombinerat en elitsatsning på hockey med en satsning på golf.

Men från och med 2019 står golfen i fokus och Jakob har nu haft en brant utvecklingskurva. Han har bland annat gjort mycket bra i från sig för GGK i SM Klubblag och dessutom varit en viktig spelare i JSM Klubblag.

In i golfen tar han med sig träningsvilja, ambition och förståelsen att resultat kommer från hårt arbete. Dessutom är Jakob en lagspelare som hjälper de yngre och han ställer upp i alla lägen.

Jakob tränar och agerar i Jonathans anda och han har alla förutsättningar att komma riktigt långt i sin golf. Vi kommer med spänning att följa hans framgångar i framtida spel.

Styrelsen för Stiftelsen Jonathan Lavins Minnesfond den 27 november 2019.


Stiftelsen Jonathan Lavins Minnesfond

Det har nu gått 10 år sedan vi startade minnesfonden efter Jonathan.

Vi har sammanlagt att under dessa år som fonden funnits, ha delat ut nära 600 000 kr till stipendier och aktiviteter och för i år har vi avsatt 65 000 kr varav dagens stipendium är det första.

Den årliga tävlingen har nu övergått till en Juniortävling här på GGK och spelades för första gången i år. Då fick vinnande pojke respektive flicka med sig ett stipendium på 10 000 kr hem till sin Golfklubbs junioravdelning. Gävle och Albatross var vinnare.

Vi har bland stipendiaterna haft juniorer som sedan blommat ut till: 21 juniorlandslagsspelare, 2 spelare på Europatouren, två på LPGA, två på Symetra, en på Sunshinetour och en på Asientouren.

Vi har dessutom tilldelat 18 ledare runt om i Sverige stipendium. Ledare, alltid med mycket stor ideell insats, får alltid stå i skuggan samtidigt som de formar morgondagens förebilder.


Styrelsen för Stiftelsen Jonathan Lavins Minnesfond den 27 november 2018.