2013

Jonathan Lavins Minnesfonds stipendium på 10 000 kr tilldelades Mats Nilsson på lördagen den 8 februari i samband med Värmlands Golf Förbunds möte.

mats

I bild: Gunnar Håkansson, Generalsekreterare SGF, Mats Nilsson stipendiat, Bo Lavin ordförande i Jonathan Lavins Minnesfond

Fondens motivering till sitt val: Med en oförtruten entusiasm verkar Mats Nilsson från Sunne GK för att introducera ungdomar till golfen på ett lekfullt och strukturerat sätt. Han arbetar med en enastående fingertoppskänsla för att få ungdomar i skolor att komma i kontakt med golfen, verkar och stöttar spelare till att nå nationell nivå och är också aktiv i Värmlands Golfdistrikt.

Mats insats är ovärderlig för distriktet och framförallt för mängder av ungdomar som nu har golfen som sin roligaste tillvaro.

Ledare, alltid med mycket stor ideell insats, får mestadels stå i skuggan samtidigt som de formar morgondagens förebilder. Deras insatser vill vi i fonden uppmärksamma och stimulera.

Nu återstår det 2 stipendier att dela ut av 2013 års avsättning. Det kommer att gå till två duktiga juniorer och kommer att meddelas inom kort.


Ikväll delades det andra av 2013 års stipendier ut på Bredareds GK’s höstmöte. Motiveringen är som följer:

Jonathan Lavins Minnesfonds stipendium på 10 000 kr tilldelas Johan Claesson.

Johan Claesson har under sina år som tränare på Bredareds GK fostrat ett antal unga individer till fullfjädrade golfspelare.

I sin roll som tränare har han på ett enastående sätt alltid en fot kvar på jorden. Med individen i centrum, med sig själv i bakgrunden, har han utvecklat golfspelet hos individen.

Johan förespråkar passion, glädje och gemenskap som viktiga ingredienser i sitt tränarskap. Till det lägger han långsiktighet och mod.

Modet handlar om att tro på sin linje och bekräfta varandras olikheter.

Det har skrivits en bokserie om Åshöjdens BK. Johan har ”levt” manuset till en liknande bok i golf, vem vet en dag kanske han ger ut den?
Samtidigt med stipendieutdelningen var det mycket inspirerande att höra om det arbete som sker i Bredareds GK, hur de ökar i antal medlemmar såväl som juniorer. Bredareds GK verksamhet är ett bra exempel på vad engagerade personer kan åstadkomma.


Sebastian Söderberg tilldelades den 28 november ett stipendium på 7 500 kr av Jonathan Lavins minnesfond.Unknown

Sebastian tilldelas detta stipendium för sina insatser på golfbanorna under många år men också för att han är en förebild för yngre juniorer. Han är en positiv och vänlig fighter som alltid ger 100% för att bli så duktig som möjligt i vad han än företar sig.

Sebastian gör nu sitt sista år i college där han gjort många fina golfresultat och var Coastal Carolinas viktigaste ankare.

Just nu är han rankad som nummer 30 bland herrar i Sverige med 2 tunga vinster på Nordea Tour i år. Som landslagsspelare har Sebastian framgångsrikt representerat Sverige vid ett flertal tillfällen.

Med sitt ödmjuka men målinriktade sätt är Sebastian en ypperlig representant för den svenska juniorgolfen och vi kommer med spänning att följa hans fortsatta utveckling.


21:e november 2013: Första stipendium av årets 6 utdelat. Här är motiveringen:

Jonathan Lavins Minnesfonds stipendium på 10 000 kr tilldelas Göteborgs Golfklubbs Junior och Elitavdelning.

Göteborgs Golf Klubb bedriver en framgångsrik junior- och elitverksamhet där fokus ligger på glädje, långsiktig utveckling samt att lära för golfen och livet. Genom att fokusera på utvecklingsprocesser har GGK nåt fina resultat och är för 3:e året i rad rankade som Sveriges bästa klubb för juniorer.

Jonathans Lavins Minnesfond vill stötta GGK genom att skapa möjligheter att genomföra aktiviteter som passar på ovanstående fokusområden. Aktivisterna skall vara sådant som ligger utöver ordinarie verksamhet.

Stipendiet kommer att använda till mental träning för GGK:s elitjuniorer. Träningen kommer att genomföras i januari och april 2014, samt under sommaren 2014.  Styrelsen har den 23 oktober beslutat att för år 2013 dela ut ett större stipendiebelopp än tidigare.

52 500 kr kommer att delas ut på olika golfklubbars höst och vårmöten. Mottagare är såväl spelare som ledare. Mer information ges när respektive utdelning gjorts.

Sammanlagt har fonden delat ut över 200 000 kr under dessa 5 år genom årets stipendier och har nu blivit den största stipendieutdelaren i svensk juniorgolf.

Första utdelningen kommer att ske den 21 november. Mottagaren kommer att presenteras löpande efter att de fått stipendiet.


Jonathan Lavins Minnesfonds stipendium på 10 000 kr tilldelades Eric Öster på vårmötet den 26 mars 2013.

Eric Öster har under många år varit Pro på Göteborgs Golf Klubb. Med en lång anställning är det lätt att fastna i invanda mönster. Men Eric har istället varit drivande för att göra viktiga förändringar bl.a. i klubbens juniorträning. Dessa förändringar har gjort träningen och golfen populärare än någonsin på klubben.

Eric insåg t.ex. att golf spelas och lärs på banan, inte på en driving-range. Han har därför spenderat otaliga fredags- och söndagskvällar med att ta alla juniorer ut i träning på banan.

Med samma pedagogiska sätt har han också tagit hand om våra tränarassistenter vilket bidragit till att alla juniorer får hjälp och känner sig sedda.

Eric är mycket uppskattad av alla för sitt lugna och vänliga sätt och naturligtvis också för sina goda kunskaper inom golf.

Vi är säkra på att Eric fortsätter att utvecklas som tränare. Allt för att alla medlemmar, såväl juniorer som seniorer, skall kunna njuta av idrotten golf här på vår bana och klubb.

Generellt tappar golfen juniormedlemmar och det är ändå de som bygger framtiden för sporten. Vi är glada att Eric tillsammans med sina assistenter ser till att vår klubb utvecklas mot strömmen.