Tävlingen

bildspel_3Tävlingen 2019 och framåt

Efter 9 år som en pro-am tävling ändrades formen för att  gå i Jonathans anda. Det var 2020 som den ändrades till att vara en Junior/ öppen scratch tävling innehållande prispengar.  I flera års tid har nu tävlingen blivit en av de mest eftertraktade future tour series där kvalgränsen för duktiga spelare varit på +2 hcp.

Grundtävlingen fram till 2019  skall genomsyras av glädje och värme mellan härliga spelare under hela dagen och kvällen. Den spelas både i lag och som en individuell poäng bogey tävling. Alla bollar innehåller någon riktigt duktig spelare, ofta med +hcp, och andra mer ”vanliga” golfare.

Detta är en underhållande dag med många dimensioner, fin golf av alla duktiga elitspelare och för alla andra som inte nått toppen finns ändå möjlighet att på nära håll vara delaktiga i ett vinnande lag.

Glädjen och inspirationen av att se dessa duktiga spelare slå bollen, tipsa om klubbval, spelstrategi och putt teknik är riktigt upplyftande. Vetskapen av att du spelar i samma lag höjer glädjen. Det innebär att alla kan bidra till den gemensamma vinsten. Vinst av en trevlig dag på en golfbana i toppkvalitet, vinst av en fin social samvaro, vinst av en avslutande middag med underhållning, vinst ur ett dignande prisbord och inte minst – vetskapen av att ditt deltagande bidrar till stipendier till morgondagens unga golfare och
deras ledare.

Tävlingen är en mycket viktig del för att samla in medel till Jonathan Lavins Minnesfond och därmed de årliga stipendierna. Lika viktigt för oss är också att deltagarnas upplevelse är stor. Denna kombination har nu inneburit att fonden har blivit en av de största stipendieutdelarna inom juniorgolfen i Sverige sedan starten hösten 2008. Vi ser fram mot ditt stöd av golfens satsande ungdomar och ledare genom ditt deltagande denna dag eller kväll.