2017

Hannes Rönneblad premieras

 

Stiftelsen Jonathan Lavins Minnesfonds stipendium på 8 000 kr tilldelas Hannes Rönneblad.

Efter en mycket framgångsrik amatörkarriär både i landslaget och på college har Hannes 2017 tagit det tuffa klivet över till proffsgolf. Karriärövergångar är problematiska, men Hannes verkar ha hanterat övergången på ett bra sätt och med en tydlig plan. I sin golf har Hannes alltid jobbat långsiktigt och

uthålligt, och har ett arbetsätt som kommer väl till hand när han nu skall etablera sig i proffsgolfen.

Med stipendiet vill Jonathan Lavins Minnesfond visa att vi tror på Hannes och vi bidrar med ett stöd till en fortsatt positiv utvecklingskurva. Lycka till inför säsongen 2018!

 


Junior och Elitkommittén på Göteborgs Golf Klubb premieras

Junior och Elitkommittén på Göteborgs Golf Klubb tilldelades ett stipendie på 10.000:- att inköpa träningsutrustning till deras vinterträningslokal på Datavägen 10. Klubbens styrelse tackar ödmjukast för detta fina bidrag till klubbens framtida spelare


16 åriga Amanda Linnér belönas med 8000 kr i stipendium

16 åriga Amanda Linnér fick den 25 oktober ett stipendium på 8000 kr ur Stiftelsen Jonathan Lavins Minnesfond. Amanda är en av våra största unga golfstjärnor och har under 2017 bl.a. vunnit  stora europatävlingar som Franska Öppna och Annika Invitational Europé. Amanda är ett fint föredöme för andra idrottande juniorer och hon är ett av ankarna i det svenska flicklandslag. Ingen annan nation har tidigare i modern tid haft ett lika framgångsrikt flicklandslag som Sverige har 2017. De har topplaceringar i stort sett alla stora internationella tävlingar.Amanda är nu inbjuden av självaste Annika Sörenstam att spela Ladies European Tour i Abu Dhabi kommande helg!

Bo Lavin
Ordförande i Stiftelsen Jonathan Lavins Minnesfond

Stiftelsen Jonathan Lavins minnesfond har med årets stipendieutdelningar sammanlagt delat ut över 450 000 kr i stipendium till unga golfjuniorer och deras ledare. Stiftelsen startade för 9 år sedan efter Jonathan Lavin som var en lovande golfspelare men som tragiskt omkom i en bilolycka i USA där han var för studier och spel i universitetets golflag.

Fotograf: Mari Fasth